רשלנות רפואית- סרטן אצל ילדים– גידולים ילדים
מחצית מגידולי המוח אצל ילדים מאובחנים באיחור, כאשר יותר מרבע מהם מאובחנים באיחור משמעותי, כך עולה ממחקר שנערך בבית החולים איכילוב. איבחון מוקדם של גידולים מצמצם את האפשרות לנזק בלתי הפיך, מונע התפשטות של הגידול ומונע סבל מהילדים החולים. האבחון המאוחר עלול לגרום לנזק עצבי מצטבר ולנזקים חריפים אחרים.
את המחקר ערכו פרופ’ שלומי קונסטנטיני, ורד שי וליאנה בני, ממחלקת נוירו כירורגיה בבית החולים לילדים "דנה" באיכילוב והוא הוצג בסוף השבוע הכנס של החברה הישראלית ל-נוירוכירורגיה.
הזמן הממוצע מתחילת הופעת התסמינים ועד לאבחון היה שמונה חודשים, כאשר במחצית מהמקרים נמצא איחור באיבחון שגרם נזק לילדים המטופלים וב-27 אחוז מהילדים נמצא איחור משמעותי באבחון. הסיבות לאיחור באבחון היו אבחנה לא נכונה למרות שהילד התלונן על סימפטומים קלאסיים לגידול ושליחה של הילד החולה לבדיקות הדמייה מאוחרת, למרות שהיתה אינדיקציה ברורה לכך שמדובר בגידול.
החוקרים בדקו את תיקיהם הרפואיים של 330 ילדים שסבלו מגידולים במוח וביצעו עם הוריהם ראיונות טלפוניים. גילם הממוצע של הילדים שנותחו היה שמונה שנים. הסימפטומים עליהם התלוננו מרבית הילדים שסבלו מגידולים במוח היו הקאות וכאבי ראש, מחציתם עברו בדיקה גופנית שהוגדרה תקינה. לחמישית מהם היתה הפרעה שמקורה בעצב הראייה ושניתן לאבחנה בבדיקת עיניים.
אחד הממצאים המעניינים עליהם מצביעים החוקרים הוא שדווקא ילדים שנשלחו לבדיקה של רופאים מומחים (נוירולוג, רופא עיניים, רופא משפחה) היו בסיכון לאבחון מאוחר יותר.
עו"ד ענת מולסון המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית, טוענת כי אצל ילדים האיחור באבחון סרטן או גידול שפיר הינו קריטי יותר מאשר מבוגר ובמידה ונגרם נזק ממשי עקב האיחור, קמה לילד ולהוריו עילה להגשת תביעת רשלנות רפואית. תביעות מסוג זה הוכרו ע"י בתי המפשט בישראל במספר רב של פסקי דין. על מנת להגיש תביעה, יש להצטייד במסמך המהווה חוות דעת רפואית ע"י מומחה בתחום האונקולוגיה בד"כ, אליו פונה עורך הדין.
לשאלות בנושא, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה בצד שמאל למעלה