רשלנות רפואית בטיפול במחלות ילדים, הוא נושא המאמר הבא שלפנינו.
מחלות ילדים הינן ארוע שכיח שכל אחד מאיתנו נאלץ להתמודד איתו.
תחום רפואת הילדים הוא תחום מורכב. ראשית, מדובר בפציינטים שלפעמים מתקשים בתיאור התסמינים מהם הם סובלים וזאת בנוסף לעובדה שלפעמים בדומה למבוגרים הם אינם מודעים כלל לכך שהם סובלים מבעיה רפואית כלשהי. כמו כן, לא פעם התסמינים הגופניים יכולים לכסות בעיה אחרת (תקיפה, התעללות ועוד) ולפעמים התסמינים הנפשיים דווקא יכולים ללמד על בעיה גופנית. מלבד זאת, ההתמודדות היא מול הפציינט והגורמים המטפלים בו משום שהמטופל במקרה זה עדיין לא עומד ברשות עצמו.
מחלות ילדים
רפואת ילדים ורפואת בגירים הם שני תחומים שונים. ישנן מחלות ילדים שאופייניות בגיל צעיר שאינן אופייניות כלל לגיל המבוגר, כמו כן בשנים האחרונות לאור השינויים שחלו באורח החיים ניתן להבחין גם בצעירים הסובלים מ-מחלות ילדים שכלל אינן מאפיינות את גיל הילדות כגון יתר לחץ דם או סוכרת מסוג 2.
רשלנות רפואית באבחון מחלות ילדים או בטיפול במחלות ילדים:
האבחון של מחלות ובעיות רפואיות אצל ילדים יכול להיות שונה מאבחון של מחלות אצל מבוגרים. מלבד לאופן ההסתמנות של המחלה יש צורך בתחקור של ההורים לגבי ההיריון עם הילד וההיסטוריה הרפואית של הילדים הנוספים במשפחה שכן אלו יכולים להוביל את הרופא למציאת המקור והאבחון הנכון של הבעיה. כמו כן על הרופא להיות ער לגבי סימנים מחשידים שעולים במהלך הבדיקה הרפואית של הילד. כך למשל, סימנים של כיבוי סיגריות, שריטות, או סימנים כחולים צריכים להיות "נורת אזהרה" אצל רופא הילדים במיוחד כאשר אין התאמה בין הפגיעה ובין תיאור ההתרחשות שלה.
רשלנות רפואית בטיפול במחלות ילדים/ באבחון מחלות ילדים:
הטיפול במחלות ילדים יכול להיות שונה מאשר במחלות אצל מבוגרים. במקרה של ילד קטן מי שאחראי למעשה בפועל על הטיפול הוא ההורה ולא הילד שלא פעם קטן מידי בשביל להבין כלל שיש לו בעיה רפואית. כך בלא מעט מהמקרים ישנו צורך בתמיכה מעבר לטיפול הרפואי עצמו, כך למשל במקרים של מחלות כרוניות. בנוסף, גם במקרים בהם הילד כבר מסוגל לדאוג לעצמו לעיתים יש לו קושי בהתמודדות עם המצב והוא נזקק לתמיכה.
ת"א 3847/06 ב' נ' קופת חולים מאוחדת- התובע מייחס לנתבעת אבחון מאוחר מידי של תסביב באשך שמאל שגרם לו לנזקים. לטענת התובע, האבחון שנערך על ידי רופאת הילדים היה רשלני וכתוצאה מהאבחון המאוחר נאלצו לכרות לו את האשך הנמקי. בית המשפט דחה את התביעה. לפי בית המשפט מדובר בתופעה שיש לה הסתמנות קלינית סוערת, כולל כאבים עזים המביאים לבדיקה דחופה על ידי רופא. התובע בדנן שנבדק על ידי הרופאה הגיע במצב טוב כאשר הוא אינו נאנק מכאבים. לפי בית המשפט משום שלא היו תלונות המצביעות על ממצא של תסביב, ולא היה עדות לכך בבדיקה,לא היה על הנתבעת לחשוב על אבחנה של תסביב ולא היה עליה להפנות את ההורים לחדר המיון במקרה של החמרה.
לשאלות בנושא רשלנות רפואית בטיפול במחלות ילדים ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון.