ישנם מקרים רבים של אי אבחון במועד של דימום מוחי, ועקב כך נגרם נזק חריף הרבה יותר מאשר יכול היה להתרחש.
במקרים כאלו יש לצרף אל כתב התביעה חוות דעת של מומחה בתחום הרלבנטי לזה של הרופא שדל התרשל וכן נוירולוג או נוירוכירורג, אשר יפרט מהם הנזקים והנכויות שנגרמו עקב האבחון המאוחר של אותו דימום מוחי.
להערכה של סיכויי ושווי תביעתכם בנושא דימום מוחי או איורע מוחי, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון שפרטיה משמאל
תביעת רשלנות רפואית על אירוע מוחי או דימום מוחי, נמשכת בד"כ מספר שנים ומסתיימת בפסק דין או בהסכם פשרה כמו בדוגמה הבאה.
תביעת רשלנות רפואית הוגשה באמצעות משפחה של גברת אשר סבלה מדימום במוח, אך אובחנה כאילו יש לה דלקת בקיבה הסתיימה לא מזמן בפיצוי של כמעט שני מיליון שקלים בפשרה בין התובעים לנתבעים.
המקרה ארע כאשר האשה כבת 56, פציינטית של קופ"ח מאוחדת, הרגישה רע ופנתה במסגרת הנחיות שניתנות בקופת החולים לחברת "ביקור רופא", אשר שילחה רופא לבית שלה. אותו רופא, על פי כתב התביעה, התרשל באבחון המצב שלה והחליט כי יש לה "דלקת בקיבה" – על אף שבפועל היא סבלה באותם רגעים מדימום עכבישי בראשה.
לפי כתב תביעה שהוגש בנושא, אותן תרופות שרשם רופא המשפחה עבור האשה לא עזרו, ולאחר כמה ימים הגיעה האשה למצב של פירכוסים, הומרצה לבית חולים, שם הוחלט שיש לה בכלל דימום מוחי חמור אשר גרם לה נזק בלתי הפיך למוח.
פרופ' אליעזר קיטאי, המומחה של התובעים כתב בחוות הדעת שהאבחון של הרופא מ"ביקור רופא" היה ככל הנראה רשלני וכי כשל מלהבחין בסימפטומים רבים ושונים אותם פיתחה החולה. לפי חוות הדעת, אי ביצוע בדיקה נוירולוגית לחולה המתלונן על כאבי ראש חריפים אינו סביר.
לפי חוות דעת קיטאי, כאשר יש אבחון של כאב ראש פתאומי, שמלווה ב-הקאות וב-לחץ דם גבוה אצל אשה בגיל 56 אשר לא סבלה בעבר ממצב של כאבי ראש בעבר, "הדבר אמור להדליק בפני הרופא נורה אדומה". עוד נכתב כי דלקת בקיבה – שאותה איבחן באופן שגוי הרופא, באה לידי ביטוי בדרך כלל ב-כאבי בטן, ואילו כאב ראש אינו מן התסמינים המאפיינים דלקת בקיבה. מעבר לכך, בשלב אשר בו טופלה האשה על ידי "ביקור רופא", טרם נגרם כל נזק מוחי לתובעת ותפקודה היה תקין לחלוטין. "טיפול נכון סביר מאד שהיה מונע המשך ההיתדרדרות, ואולי היה אף היה יכול למנוע את הנזק הקבוע שנגרם".
חברת ביקור רופא וחברת כלל ביטוח, שמבטחת את רופאי ביקור רופא, הגיעו להסכם פשרה עם התובעים, שבמסגרתו לא הודו באחריות למצב של האשה, אך הסכימו לשלם פיצויים. הסכם פשרה זה אושר על ידי בית משפט מחוזי ירושלים וקיבל תוקף כפסק דין.
לשאלות בנושא תביעות רשלנות רפואית על אי אבחון במועד של דימום מוחי או איורע מוחי, ניתן ליצור קשר עם עורך דין רשלנות רפואית ענת מוולסון שפרטיה בראש העמוד משמאל