רשלנות רפואית- לחץ דם

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

רשלנות רפואית בטיפול ביתר לחץ דם הינה נושא מאמר זה.

יתר לחץ דם נמנה בין המגפות הקטלניות של המאה ה-21. יתר לחץ דם מכונה גם בשם ה"רוצח השקט" משום שניתן שלא לחוש בו עד שהוא גורם לבעיות. יתר לחץ דם מהווה גורם סיכון לאין ספור מצבים רפואיים- מחלות לב וכלי דם גדולים וקטנים, אי ספיקת כליות, גלאוקומה, אירוע מוחי, ועוד. יתר לחץ דם יכול להיות ראשוני, קרי ללא סיבה מיוחדת, או יתר לחץ דם משני שהוא סימפטום לבעיה אחרת בגוף המטופל. מצב ידוע אחר נקרא "סינדרום החלוק הלבן". במצב זה מדובר באנשים שאין להם יתר לחץ דם, אך כאשר צוות רפואי מודד להם לחץ דם, הם נלחצים והתוצאה המתקבלת גבוהה יותר. הפתרון למקרים אלו

מקרי רשלנות רפואית לחץ דם / בטיפול ביתר לחץ דם

יתר לחץ דם הוא לחץ דם מעל 90/140 אצל אדם בריא, כאשר יש מדדים אחרים לאדם סוכרתי, או מי שסובל ממחלת כליות. יתר לחץ דם היה ידוע במשך השנים כבעיה של הגיל המבוגר, אך עם השינויים בתזונה ובאורח החיים המערבי, מקרים של יתר לחץ דם ללא סיבה ידועה מופיעים היום גם אצל מטופלים בגילאים צעירים יותר. יחד עם זאת, בדרך כלל הופעה של יתר לחץ דם בגיל צעיר היא סימן לבעיה אחרת. יתר לחץ דם מטופל באמצעים תרופתיים שונים שמותאמים לכל חולה וחולה לפי המצב שלו, כמו כן אם יש מחלת רקע יש לטפל במחלת הרקע.

עילות תביעה בגין רשלנות רפואית לחץ דם / בטיפול ביתר לחץ דם

• היעדר אבחון, אבחון מאוחר, אבחון שגוי של יתר לחץ דם

• אי לקיחת אנמנזה מפורטת הכוללת גיל (יתר לחץ דם ראשוני נדיר מאד בגיל צעיר ולכן חובה לחפש גורמים ראשוניים ליתר לחץ דם), מין, רקע בריאותי (יתר לחץ דם יכול להתפתח כתוצאה מפגיעה של מחלת הסוכרת בכלי דם במקומות שונים בגוף, כתוצאה ממחלת לב, מתח נפשי, או ללא סיבה ברורה), טיפול תרופתי (ישנן תרופות כגון נוגדי דלקת אנטי סטרואידים שיכולות להעלות את לחץ הדם), ועוד. כמו כן נדרשת עמידה על התסמינים המתוארים על ידי המטופל, ונדרשת בדיקה גופנית על ידי הרופא.

• מעשים ומחדלים רשלניים שהיו יכולים להוביל לחוסר טיפול, השהייתו, או החלטה על ביצוע הליך רפואי בלתי מתאים שיכלו לגרום לתובע נזק גופני או להחמיר את מצבו.

• אי הפניה לביצוע בדיקות כולל בדיקות כלליות, הולטר לחץ דם 24 שעות, אק"ג, אקו לב, דופלקס כליות, דופלקס עורקים וורידים, בדיקות שתן, ועוד.

• רשלנות רפואית בפענוח תוצאות בדיקות.

• רשלנות רפואית במתן תרופות מבחינת סוג ומינון ומבלי לוודא את רגישות המטופל לתכשיר. ישנו טיפול תרופתי שאסור לתת אותו למטופל שסובל מיתר לחץ דם, למשל: נוגדי דלקת אנטי סטרואידים, תרופות נגד צינון שמבוססות על פסאודואפדרין, גלולות נגד היריון, ועוד.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית לחץ דם, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם