רשלנות רפואית של בי"ח בלינסון / בית חולים רבין

רשלנות רפואית בבית חולים בילינסון/ בלינסון/ רבין הינה עניין מסקרן מאד. בית החולים בילינסון הוא בית חולים בעיר פתח תקווה, שמהווה חלק מ-מרכז רפואי רבין אשר שייך לשירותי בריאות כללית והוא אחד מבתי החולים הגדולים בישראל.

בית החולים הוקם ב-1936. מטרתו הייתה להעניק שירות רפואי לבני היישוב המתגוררים במושבות השרון. הקמתו של בית החולים התאפשרה הודות לתרומה של פועלי ארץ ישראל שהקדישו שני ימי עבודה כל אחד למטרה זו. 

ב-1991 פוצלה מחלקת הילדים מבית החולים, ובסמוך אליו נבנה בית חולים שניידר לרפואת ילדים. ב-1996 אוחד בית החולים עם בית חולים גולדה השרון, וביחד הם קרויים המרכז הרפואי רבין.

בית חולים בלינסון / רבין מנסים לעשות ככל האפשר על מנת למנוע מקרים של רשלנות רפואית. יחד עם זאת לא את כל המקרים ניתן למנוע, ואם מתרחש אירוע של רשלנות רפואית בבית חולים חשוב לדעת מה ניתן לעשות.

תביעת רשלנות רפואית נגד בית חולים בלינסון/ רבין

אחד הגופים שבבעלותם בתי חולים הוא קופת חולים. כאשר בית החולים נמצא בבעלותה של קופת חולים תביעת הרשלנות הרפואית תוגש נגד קופת החולים שהיא בעליו, מכוח עיקרון הכיס העמוק. קרי, הגורם שממנו יכול הניזוק להיפרע. יש פעמים בהם הטיפול הרפואי משולב בין בית החולים וקופת החולים. במקרים כאלו ניתן לתבוע הן את קופת החולים והן את בית החולים.

מקרים נפוצים של תביעות רשלנות נגד בית חולים בלינסון/ רבין

הרבה מתביעות הרשלנות נגד בתי חולים עוסקות ברשלנות בניתוח. חלק אחר מהתביעות עוסקות ברשלנות באבחון, שגרמה לדוגמא לניתוח שלא לצורך, או למניעת טיפול רפואי בשל אבחון שגוי. סוג אחר של תביעות שמוגשות נגד בתי חולים הן בשל רשלנות בלידה, וזאת משום שרוב הלידות בארץ מבוצעות בבתי החולים. חלק מהתביעות עוסקות בנזקים קלים וחלקן בקשים יותר כגון שיתוק מוחין.

עילות לתביעת בית חולים בגין רשלנות רפואית בבלינסון / בלינסון/ רבין

• העדר אבחון, אבחון שגוי ו/או אבחון מאוחר של מחלות או הפרעות שונות. פעמים רבות אנשים מגיעים לבית חולים ונאנקים מכאבים אחרי שנחבלו והם נשלחים הביתה כלאחר יד עם משככי כאבים, וזאת בזמן שהצוות הרפואי לא אבחן את השבר שנוצר באותה עצם, והנזק למטופל כתוצאה מהעדר הטיפול הוא בלתי הפיך.

• הפרת חובת סודיות רפואית. בחוק קבועים מספר מקרים ספציפיים בהם חייב בית החולים למסור מידע על מטופל לדוגמא כאשר יש צו של בית משפט.

• אובדן רשומות רפואיות. החוק במדינת ישראל מחייב את הרופאים לתעד את המצב הרפואי של המטופל, את ההמלצות הטיפוליות להמשך, ואת הטיפול שקיבל במסגרת שהייתו בבית החולים.

• אי עמידה בדרישת ההסכמה מדעת. על מנת שפרוצדורות שונות בבית החולים יתבצעו בצורה חוקית ותקינה על בית החולים קיימת חובה לעמוד בדרישת ההסכמה מדעת.

פסקי דין- פסק דין- רשלנות רפואית של בי"ח בלינסון / רבין

תא (ת"א) 2071/01 עזבון עו"ד רונת דוד ז"ל נ' שירותי בריאות כללית- התובע הגיע לביה"ח בילינסון לאחר שסבל מלחצים בחזה ולחץ דם גבוה; בבדיקות שנערכו בחדר המיון התגלתה תעוקה בלתי יציבה ולכן הוחלט לאשפזו. למחרת ערך אחד הנתבעים שהיה מומחה ברפואה פנימית, ביקור במחלקה במהלכו החליט לשחרר את המנוח מבית החולים. בהמשך לקה המנוח באוטם חריף בשריר הלב ובמהלך השנים הדרדר מצבו הבריאותי עד שנפטר שנתיים לאחר מכן. בית המשפט קבע שלכל רופא קיימת חובת זהירות כלפי מי שמטופל על ידו. בדנן, הנתבעים היו צריכים לצפות כי שחרור המנוח לביתו לאחר שאובחנה תעוקה בלתי יציבה, טומן בתוכו סיכון להתפתחות אוטם בשריר הלב.

לשאלות בנושא רשלנות רפואית של בי"ח בלינסון/ רבין , ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם