נתיחת גופה לאחר המוות – נתיחה שלאחר המוות
ביצוע נתיחה שלאחר המוות כדי לזהות את המת, לקבוע את גורם המוות (כך למשל, פגיעת כדור בראש, חנק, וכדומה) וכן את אופן המוות (כולל רצח, תאונה, גורם טבעי, רשלנות רפואית או התאבדות) בדיקת פציעות ופגיעות בגוף כתוצאה ממעשי פשע או מרשלנות.
המכון הלאומי לרפואה משפטית או בשמו המקוצר – המכון לרפואה משפטית, שוכן בשכונת אבו כביר שבתל אביב, והוא המוסד הציבורי היחיד המספק שירותי רפואה משפטית בישראל. המכון הוא יחידה במשרד הבריאות מאז שנת 1975, ומשנת 2004 הוא מנוהל על ידי המרכז הרפואי אסף הרופא.
במכון נערכות מדי שנה כ-2,000 בדיקות של גופות של אנשים שנפטרו באופן בלתי צפוי, לשם בירור סיבת המוות באמצעות נתיחה שלאחר המוות. לקיום הבדיקה נדרשים הסכמת המשפחה או צו של בית משפט. כן נערכות בו כ-600 בדיקות בשנה של אנשים חיים, לצרכים משפטיים, בעקבות מעשי אלימות.
בזמן הגשת תביעת רשלנות רפואית, מומלץ לצרף לתביעה חוות דעת רפואית של מומחה אובייקטיבי אשר נכח מטעם המשפחה בעת קיומה של נתיחת גופה. הוא יבדוק אם ישנם סימנים על הגופה המעידים כי הייתה רשלנות רפואית, מהי סיבת המוות וכדומה.
מומחים המבצעים נתיחת גופה אף מופיעים כעדים מומחים בבתי משפט ומעידים במשפטים פליליים ואזרחיים בתחומי מומחיותם.
במהלך המאה העשרים הלך והתרחב תחום נתיחת גופות והתפתחו בו תת-תחומים עצמאיים.
אנו ממליצים למשפחות אשר יקיריהם נפטרו לבצע נתיחת גופה, כאשר ישנו חשש שהייתה רשלנות רפואית.
לייעוץ או שאלות בנושא נתיחת גופה שלאחר המוות, ניתן ליצור קשר עם עו"ד ענת מולסון, המייצגת מאות נפגעי רשלנות רפואית ותאונות קשות בטלפון 0524787850 או במייל: [email protected]