רשלנות רפואית בהריון ("הולדה בעוולה") – נשארו חודשיים לתבוע!

ענת מולסון

להערכת הפיצוי שמגיע לך על רשלנות רפואית: 0524787850

כחודשיים בלבד נותרו להורים שיבקשו לתבוע פיצויים בשם ילדיהם שנולדו עם מחלות גנטיות ומומים קשים.

ניתן לתבוע גם אם הילד נפטר. לרוב הפיצוי יגיע למיליוני שקלים, אם התביעה מבוססת והנזק לילד משמעותי.

תשובות לשאלות נפוצות בנושא ע"י עו"ד טל נבו*

רשלנות בהריון - הולדה בעוולה

מדוע נשארו רק עוד חודשיים לתבוע?

בשנת 2012, בפס"ד של בית המשפט העליון תקופת ההתיישנות קוצרה מעד גיל 25 שנים בעבר לעד גיל 7 שנים בלבד.

כלומר-משפחות שילדיהן בני 7 ומעלה לא יוכלו יותר להגיש תביעה בגין רשלנות בהריון.

ניתן יהיה להגיש תביעות אלו רק עד 27.8.2015 עבור ילדים מגיל 7 עד גיל 25.

מהי רשלנות בהריון?

רשלנות בהריון היא בעצם אי גילוי בזמן של מומים או פגמים, אשר אילו ההורים היו יודעים עליהם במהלך ההריון, סביר להניח שהיו מפסיקים את ההריון ונמנעים מלהביא לעולם ילד אשר לא יוכל לחיות ככל ילד אחר.

לצערנו, למרות הטכנולוגיה המתקדמת והכסף הרב שמושקע על ידי ההורים ועל ידי המדינה, עדיין מתגלים מקרים רבים של תינוקות שנולדים עם מומים קשים כגון פיגור, תסמונת דאון ואיקס שביר, על אף שנאמר להורים במהלך ההריון ש"הכל תקין".

איך מתבצע התהליך?

בשלב הראשון הוא פגישה עם עורך הדין. בפגישה זאת ישמע מכם את הסיפור ויעיין במסמכים ויגיד אם לפי תחושתו שווה להתקדם הלאה, או שהמקרה נראה כחסר סיכוי.

בשלב השני, עורך הדין יאסוף מהמוסדות הרפואיים הרלבנטיים את המסמכים ויעבירם לבדיקה של רופא מומחה בתחום, אשר יעיין בהם ויקבע אם הוא מוכן לכתוב חוות דעת לבית משפט, כי אכן מדובר במקרה של רפואה רשלנית.

השלב הבא הוא הגשת תביעה על ידי ה עורך הדין, אליה תצורף חוות הדעת הנ"ל.

לאחר מכן עורך הדין מנהל את התביעה ולרוב מנוהל במקביל משא ומתן בין הצדדים על מנת להגיע לפשרה ראויה מחוץ לכותלי בית המשפט.

מהן העלויות בהגשת התביעה?

עורכי הדין בתחום זה עובדים על בסיס הצלחה, דהיינו אחוזים מהפיצוי שמתקבל בפשרה או בפסק דין, ורק בסוף התהליך. על ההורים לשאת בעלות של חוות דעת של רופא מומחה אשר חייבת להיות מצורפת לתביעה. עורך הדין בוחר עבורכם את המומחה המתאים ובמידה והמומחה בודק את המסמכים וקובע כי לא הייתה רשלנות, לא תשלמו לו בגין חוות דעת מלאה, אלא עבור בדיקת המסמכים בלבד.

איך בוחרים עו"ד לתביעה כזאת?

ראשית, מומלץ לפנות למשרד עורכי דין העוסק אך ורק בתביעות רשלנות רפואית. איך תדכעו שהמשרד כזה? ניתן לבדוק באתר האינטרנט של המשרד. מאחר והתחום כל כך מורכב ודורש ניסיון רב, הדבר קריטי לסיכוי הזכייה ולגובה הפיצוי.

שנית- יש להיפגש עם עורך הדין ולהתרשם פנים אל פנים מניסיונו ולראות אם יש "כימיה" בינכם מאחר ואתם אמורים להיות איתו בקשר שייתכן ויימשך שנים.

שלישית- יש לבדוק בכמה תביעות מהסוג הזה טיפל וכיצד הן הסתיימו.

רביעית- מומלץ לקרוא מכתבי המלצה של לקוחות.

לסיכום- כאמור- בשל החלטה של בית המשפט העליון, נשארו חודשיים בלבד להורים שילדם נולד עם מום שלא התגלה במהלך ההריון להגיש תביעה ולזכות בפיצוי שעשוי להגיע למיליוני שקלים.

עו"ד טל נבו יענה על שאלותיכם בנושא:

במייל: [email protected]

או בטלפון: 052-4787850

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם