אי שימור דם טבורי – רשלנות רפואית?

בסיום הלידה נלקח על ידי המיילדת דם טבורי מחבל הטבור לבקשתי. הדם הועבר באמצעות שליח לחברה בה החלטתי לשמר שם טבורי. קבלתי תשובה לאחר מס׳ ימים כי לא ניתן לשמר את הדם שנאסף מאחר והתגלה בו זיהום מסוג enterococcus faecalis וכי עקב כך הדגימה שנלקחה אינה מתאימה לשמירה בהקפאה עקב הזיהום שהתגלה בבדיקות המעבדה שנערכו.
כמו כן במכתב הרשמי שקבלתי נכתב כי הזיהום נובע מזיהום חיצוני של חבל הטבור שנגרם בתהליך הלידה ולא מדובר בחיידק המצוי בדמו של היילוד או בדמה של האם.
לכן אין כל סכנה לעובר או לאם אך יחד עם זאת לא מומלץ לשמר את הדם הטבורי. זה בדיוק המילים שנכתבו במכתב. בשיחת טלפון, התקשרו אל בעלי בכדי לבשר לו את הבשורה המרה, נמסר לו כי הדם הטבורי נלקח בצורה לא סטרילית על ידי המיילדת ולכן לא ניתן לשמר. כמו כן נמסר לו כי זה קורה בכחמישה אחוז מהמקרים. האם ישנה עילה לתביעת בית החולים על רשלנות רפואית או לתביעת המיילדת?
שמעתי שטיפלת במקרים כאלו ואשמח אם תסכימי לטפל גם במקרה שלי.
אמירה. כפר סבא

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות יש למלא את הפרטים הבאים או לחייג 8517*

תוכן עניינים
שיתוף

עו״ד ענת מולסון

בעלת תואר ראשון במשפטים. עוסקת בתחום רשלנות רפואית מעל 25 שנים. מרצה בכנסים בתחום הרשלנות הרפואית. בוגרת השתלמות ברפואה למשפטנים באונ' ת"א. חברת האגודה לזכויות החולה. שותפה במשרד נבו מולסון העוסק בתחום הרשלנות הרפואית בלבד. רוב המקרים בהם מטפלת הם רשלנות בזמן הריון, לידה, ניתוחים ואבחון מחלות. לא גובה שכר טרחה מראש, אלא רק בסוף התביעה ורק אם זוכה. השיגה פיצויים של מאות מיליוני שקלים ללקוחותיה.

להערכת סיכויי ושווי תביעתך ללא התחייבות ע"י עו"ד ענת מולסון, יש למלא את הפרטים הבאים או להשאיר לה הודעה בטלפון 8517*

עשוי לעניין אתכם